fbpx
Сьогодні
16:09 20 Жов 2021

Зеленський оглянув новий критий басейн на Черкащині: фото

Фото: ОПУ

У місті Золотоноші Черкаської області Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська оглянули новий критий басейн у гімназії ім. С. Скляренка, споруджений у межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це пише Офіс Президента.

Президентському подружжю розповіли, що це – перший в об'єднаній територіальній громаді басейн, доступний для дітей з інвалідністю.

Зеленський оглянув бассейн

Фото: ОПУ

Його будували з дотриманням усіх принципів інклюзивності та обладнали спеціальною підйомно-спусковою системою для осіб з інвалідністю, тож займатися тут можуть усі гімназисти без винятку. Дверні отвори, туалетні кімнати, душові та роздягальні тут розширені і враховують потреби людей, які пересуваються на візках. У коридорах є навігація з тактильними кахлями.

Зеленський оглянув бассейн

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський повідомив, що після спорудження критого басейну наступного року планується розпочати реконструкцію будівлі гімназії імені С. Скляренка.

«Хотілося б, щоб це був великий центр – не тільки басейн. Тут буде спортивний майданчик для дітей і школа», – зазначив Президент.

Зеленський оглянув бассейн

Фото: ОПУ

Поряд з басейном також збудовано перший у Золотоноші повністю інклюзивний дитячий майданчик. Тут можуть відпочивати та гратися діти різного віку та з різним станом здоров'я, зокрема з фізичними та ментальними порушеннями.

Зеленський оглянув бассейн

Фото: ОПУ

Нагадаємо, Зеленський заявив, що у 2022 році в Черкаській області почнуть будувати Льодову арену, реставрувати три замки, а за два роки закінчать ремонт основних доріг області.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою прибули з робочою поїздкою до Черкаської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: