fbpx
Сьогодні
21:53 20 Жов 2021

В Австралії платитимуть гроші тим, хто вирішив розійтися з аб’юзивним партнером

Влада Австралії виплатить по 5 тисяч австралійських доларів (3,7 тисячі доларів США) жертвам аб'юзу в стосунках.

Про це повідомляє CNN.

Гроші виплачуватимуть готівкою, також можливі прямі платежі, наприклад, за школу дітей постраждалих.

Програма підтримки розрахована для всіх статей.

Однак в уряді вважають, що більшість звернень надходитимуть від жінок. Згідно зі статистикою, від домашнього насильства в Австралії страждає кожна шоста жінка та кожен 16 чоловік. Крім того, кожні дев'ять днів у країні від рук партнера гине одна жінка.

В уряді зазначають, що пандемія негативно вплинула на становище жінок в Австралії. Оскільки здебільшого саме жінки втратили роботу або зменшили кількість робочого часу під час карантину.

Зокрема пандемія призвела до зростання насильства у сім'ї. За даними уряду, дві третини жінок, які зазнавали сексуального чи фізичного насильства від партнера, казали, що насильство почалося або погіршилося під час пандемії.

Через карантин частина жінок не могла дозволити собі покинути аб'юзивні стосунки, навіть коли обмеження послаблюються. Постраждалі побоюються не знайти окреме житло, оскільки зросла орендна плата. В уряді сподіваються, що одноразові виплати допоможуть жінкам почуватися впевненішими.

З 19 жовтня громадяни Австралії можуть подати заявку до відповідного органу.

Хоча виплата була схвалена правозахисниками, деякі вважають, що вона не вирішує корінних причин насильства в сім'ї.

 

Аб'юзивні стосунки — стосунки, в яких партнер порушує особисті кордони іншої людини, принижує, допускає жорстокість в спілкуванні і діях з метою придушення волі жертви. У такому типі відносин жертва і агресор не змінюються місцями, жертва з деяких причин не може вийти з цих відносин.

Виступати в якості аб'юзера може як чоловік, так і жінка, одна з відмінностей полягає в тому, що кожен з них має негативний вплив на свого партнера різними способами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: