fbpx
Сьогодні
15:32 20 Жов 2021

Циркуляція вірусів грипу в Україні не спостерігається, - МОЗ

Циркуляція вірусів грипу в Україні не спостерігається.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

"З 11 до 17 жовтня 2021 року в Україні на ГРВІ, включно із коронавірусною інфекцією, захворіли 238 493 людини, із них 42,1% — діти віком до 17 років. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано", – ідеться в повідомленні.

Інтенсивний показник захворюваності в Україні становить 630,9 на 100 тисяч населення, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Низький рівень активності зберігається у Київській, Полтавській, Вінницькій, Закарпатській і Львівській областях та в Києві.

"У Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Волинській, Черкаській, Тернопільській та Херсонській областях перевищення епідемічного порога свідчить про високий рівень, а в Донецькій області — дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу", – повідомляють у ЦГЗ.

Середній рівень інтенсивності епідемічного процесу спостерігається в Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У закладах первинної медико-санітарної допомоги зареєстровані 88 пацієнтів, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання (ГПЗ), інтенсивний показник — 218,5 на 100 тисяч населення.

"З початку епідемічного сезону (з 4 до 17 жовтня) лабораторно обстежено 41 людину, у 13 випадках отримано позитивні результати на SARS-CoV-2 і в одному випадку визначено риновіруси", – відзначають у ЦГЗ.

У дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровані 318 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції (ТГРІ). Пропорційний внесок ТГРІ до показника госпіталізації з усіх причин становить 22,8%.

З початку епідемічного сезону всього лабораторно обстежені 59 пацієнтів із ТГРІ, отримані 30,5% позитивних результатів на віруси респіраторної групи інфекцій.

"За тиждень проти грипу вакцинувалися 3 409 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 6 895 людей, зокрема 2 981 — з груп медичного та епідемічного ризиків", – зазначають у ЦГЗ.

Загалом з початку епідемічного сезону перехворіли 1,3% населення країни, зареєстровані 189 пацієнтів із грипоподібними захворюваннями та 758 пацієнтів із ТГРІ. Летальні випадки внаслідок грипу за вказаний період не зареєстровані.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: