fbpx
Сьогодні
09:51 20 Жов 2021

Президентський рейтинг: підтримка Зеленського знизилася

English version here

Якби вибори президента відбулися найближчим часом, то найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський – 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. Водночас порівняно з весною-літом підтримка його знизилася.

Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-18 жовтня.

"Відносно найбільшу підтримку має В. Зеленський: у разі участі у виборах зазначених у списку кандидатів чинний президент отримав би 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором", – йдеться у повідомленні.

На другому місці – лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко (15,6%), на третьому лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко (12,2%).

Далі йдуть співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко (9,4%), голова партії "Сила і честь" Ігор Смешко (7,8%) та ексспікер парламенту Дмитро Разумков (7,1%).

Інші кандидати мають нижчу підтримку.

 

Соціологи відзначають, що рейтинг Зеленського помітно нижчий порівняно з вересневим опитуванням КМІС (у вересні у списку кандидатів не було Разумкова). Водночас вони вказують, що зниження підтримки Зеленського простежується і порівняно з травневим опитуванням.

Соціологи припускають, що це може бути пов'язане з певним вичерпанням потенціалу рішень РНБО, негативним впливом окремих політичних подій ("Вагнергейт", Pandora Papers, відставка Разумкова) ти з економічними питаннями (обговорення комунальних тарифів).

Довідка

Дослідження тривало 15-18 жовтня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 1200 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим і непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей) від 18 років і старше.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: