fbpx
Сьогодні
22:56 19 Жов 2021

У Києві відкрили іменні зірки на честь чемпіонів-паралімпійців: фото

19 жовтня на "Площі Зірок", яка є символом визнання, підтримки та популяризації національної культури, мистецтва і спорту з'явилися три яскраві зірки Героям України, паралімпійським зіркам спорту.

Про це повідомляє Східний варіант.

Перша "запалала" на честь Максима Кріпака — українського параплавця, п'ятиразового чемпіона і триразового срібного призера літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, п'ятиразового чемпіона літніх Паралімпійських ігор 2020 року в Токіо (2021), багаторазового паралімпійського чемпіона світу та Європи з плавання.

Юрковська

Друга – на честь Олени Юрковської — української біатлоністки, лижниці; заслуженого майстра спорту України; Героя України, багаторазової чемпіонки та призерки зимових Паралімпійських ігор (2002 – 2014).

кріпак

Та третя зірка для Віктора Смирнова — українського плавця, шестиразового чемпіона, багаторазового срібного та бронзового призера Паралімпійських ігор, багаторазового чемпіона світу та Європи з плавання. Віктор – повний кавалер ордена "За мужність", кавалер ордена "За заслуги", почесний громадянин міста Слов'янська та міста Донецька, Заслужений майстер спорту України з плавання. Тотально незрячий спортсмен, учасник 5-ти Паралімпіад з плавання.

Смирнов

Зірки спорту з'явилися завдяки кільком етапам. Перший – рекомендації експертної комісії, серед складу якої представники Gulliver, ГО Спільна перемога, Міністерство молоді та спорту, НОК. Другий – наявність саме у цих кандидатів нагород і визнання в професійній сфері, присутність в медіа просторі і в рейтингах популярності. Також, раз на рік проводиться опитування серед громадськості та відвідувачів ТРЦ, і, спираючись на результати, комісія складає фінальний список зірок.

зірки

Отримавши зірку на "Площі зірок" Віктор Смирнов відзначив, що ця зірка для нього дуже важлива. "Для мене дуже почесно бути серед когорти людей, які досягли успіху в житті. Спасибі Національному паралімпійському комітетов України, що номінував мене і ще двох великих зірок паралімпійського спорту – Олену Юрковську та Максима Крипака – на цю нагороду, спасибі усім організаторам цієї події, а найперше – ТРЦ Gulliver та суспільству, яке визнає досягнення українських паралімпійців!".

Валерій Сушкевич, президент Національного паралімпійського комітету України щиро сказав: "Це направду – унікальна подія – відкриття трьох паралімпійських зірок! Та ще й яких – Героїв України! Герої українського паралімпійського спорту – провайдери становлення і визнання України у світі. Дуже значимо, що визнання українських паралімпійців стає частиною суспільної свідомості громадян України, влади, громадянського суспільства та соціально відповідального бізнесу. І хай ще більше зірок спорту людей з інвалідністю запалюється на "Площі зірок" тут у центрі нашої столиці! Вдячні за вашу підтримку, бо, як кажуть усі спортсмени з інвалідністю: "Ваша підтримка – наша перемога!""

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: