fbpx
Сьогодні
15:23 19 Жов 2021

Україна та США спільно протидіятимуть політиці Росії в Чорноморському регіоні

Україна та США спільно протидіятимуть агресивній політиці Російської Федерації в Чорноморському регіоні.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє "Укрінформ".

"Ми обговорили питання щодо організації взаємодії наших країн стосовно підвищення безпеки в регіоні Чорного моря. Зокрема, заходи протидії агресивній політиці Російської Федерації, яка створює небезпеку судноплавству, економічній діяльності та провокує нові конфлікти. Ми маємо спільний інтерес та налаштовані продовжувати цільові консультації з цього питання, а також об'єднувати зусилля з нашими партнерами в Чорноморському регіоні та НАТО в цілому задля підтримання стабільності та безпеки", – заявив Таран.

Своєю чергою Остін зазначив, що для протидії дестабілізаційним крокам РФ Сполучені Штати готові підтримувати своїх союзників – Україну, Грузію, Румунію, Болгарію – аби стримати російську агресію в Чорноморському регіоні.

"Сьогодні ми обговорили зміцнення нашого партнерства у Чорноморському регіоні, щоб протистояти дестабілізаційним діям Росії. Ми підтримуємо Україну, а також Грузію, Румунію, Болгарію. Ми зрозуміли важливість партнерства та союзництва, щоб стримати російську агресію", – заявив Остін.

Як повідомляла Рубрика, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту.

ін взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з Остіном, під час якої сторони обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: