fbpx
Сьогодні
12:58 19 Жов 2021

У Києві планують з 23 жовтня розпочати опалюваний сезон

Київська влада планує з 23 жовтня розпочати опалюваний сезон, оскільки на вихідні синоптики прогнозують зниження температури.

Про це йдеться на сайті КМДА.

"У столиці планують розпочати масове підключення житлових будинків до тепла із 23 жовтня. Саме в ці дні синоптики прогнозують зниження температури, і це дає підстави для підключення всіх будинків до систем опалення", – вказано у повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, столиця з технічної та організаційної точок зору повністю готова до старту опалення. Водночас влада вирішила орієнтуватись на погоду, щоб "не обігрівати повітря", і підключати будинки тоді, коли температура знизиться.

Чиновник також нагадав, що в Києві система теплопостачання дуже велика (загальна протяжність тепломереж понад 2,7 тисячі км і понад 11 тисяч житлових будинків), тому для повного її підключення необхідно 7 днів.

Пантелеєв зазначив, що за законом, орган місцевої влади може прийняти рішення про початок опалювального сезону, коли середньодобова температура опуститься до +8 градусів за Цельсієм протягом 3 діб поспіль.

Він також нагадав, що у кожного будинку, не важливо, чи є там ОСББ чи немає, є можливість підключитись до тепла вже зараз. Для цього рішення про ввімкнення опалення мають підтримати більшість жителів будинку. А відповідний протокол треба надіслати до теплопостачальної компанії.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: