fbpx
Сьогодні
15:08 19 Жов 2021

Міністр оборони США звинуватив Росію у розв'язуванні війни проти України

Росія, яка розпочала війну на сході України, перешкоджає мирному врегулюванню цього збройного конфлікту.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільному з українським колегою Андрієм Тараном брифінгу в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну ( на сході України – ред.) і Росія є тим каменем ( спотикання), який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони порушили суверенітет і територіальну цілісність України. Ми з нашого боку робитимемо все можливе, щоб підтримати Україну і посилювати її спроможності щодо захисту її територіальної цілісності", – сказав Остін.

Він також запевнив, що США продовжать підтримку щодо зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.

"Цей регіон є дуже важливим для нас, і ми продовжуватимемо підтримку наших партнерів у забезпеченні безпеки в цьому регіоні", – зазначив глава Пентагону.

Як повідомляла Рубрика, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту.

Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з Остіном, під час якої сторони обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: