fbpx
Сьогодні
11:39 19 Жов 2021

Міністр оборони США прибув до України в рамках робочого візиту

English version here

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту.

Про це повідомив глава Пентагону у Твіттер, передає Рубрика.

"Приземлився в Києві. Я тут, щоб підтвердити нашу непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних устремлінь України – і висловити нашу прихильність зміцненню здатності України стримувати подальшу агресію Росії", – йдеться у дописі.

Очікується, що Ллойд Остін зустрінеться з міністром оборони України Андрієм Тараном.

Під час зустрічі сторони обговорюватимуть питання практичної реалізації досягнутих домовленостей та перспективи двосторонньої співпраці, прогрес імплементації оборонної реформи в нашій державі, покликаної на реалізацію євроатлантичних прагнень України, а також питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Високоповажні американські гості також візьмуть участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

На початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписано низку важливих документів, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва.

Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн "Укроборонпром". Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями.

Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уклав у США домовленості про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема, компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: