fbpx
Сьогодні
19:55 19 Жов 2021

Корнієнко заявив, що проти олігархічного закону виступають олігархічні партії та політики

Фото: sluga-narodu.com

Верховна Рада відхилила 12 постанов про скасування закону про олігархів (№5599).

Про це заявив перший віцеспікер парламенту, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, пише РБК-Україна.

Така кількість спам-постанов свідчить лише про те, що олігархи дійсно бояться антиолігархічного закону, а найактивніше проти нього виступають саме олігархічні партії та політики, заявив Корнієнко.

"Наразі документ розблоковано і невдовзі він набуде чинності. У результаті олігархи більше не зможуть купувати політиків і отримають від держави чітку перспективу – стати звичайним чистим бізнесом, який працює як бізнес, а не як мафія. Взагалі цей закон є лише частиною послідовної політики детінізації економічних та політичних відносин в нашій державі, яка проводиться після зміни влади у 2019 році", – сказав він.

За словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, закон про олігархів – один з тих кроків, які влада здійснювала з 2019 року на подолання олігархічної системи.

"До таких кроків я також відношу: закон про автоматичний обмін податкової інформації з понад 100 країн світу, антиофшорний закон, зміни в законодавстві про фінансовий моніторинг, закон про БЕБ та інші рішення, що ми ухвалювали впродовж 2 років. А також рішення РНБО щодо санкційних списків і антиолігархічний пакет – ухвалені вже закони №№5599 і 5600 про усунення податкових пільг, що були надані олігархату протягом останніх десятиліть, і який голосуватимуть в четвер", – зауважив він.

Наразі документ відправили до профільного комітету, який подасть свої пропозиції, а потім спрямує документ спікеру.

"Коли я побачу текст, який прийде, тоді і буде рішення, як діяти далі. У нас два варіанти: документ буде підписаний головою Верховної ради і скерований президенту. Якщо знайдемо суперечності, то 131 стаття Регламенту дає можливість доопрацювати законопроєкт. Він не буде переголосовуватися, голосуватиметься лише одна неузгодженість. І далі документ спрямовують на підпис президенту", – пояснив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Гетманцев не виключає спроб затримати набуття чинності законом, щоб він не запрацював і в країні залишився той же стан справ – коли олігархи багатіють, а пенсіонери отримують копійки.

У "Слузі народу" також зауважили, що подібна велика кількість блокуючих постанов була, коли ухвалювали земельну реформу.

"Єдиний випадок у цьому скликанні, коли також 12 постанов було зареєстровано – закон про запровадження ринку земель. Це приклад того, як олігархи через депутатів намагаються ставити палки в колеса в питанні ухвалення важливого закону для людей. У медійному полі телеканали та видання, які є власністю олігархів, також намагаються протидіяти ухваленню закону і дискредитувати його", – зазначив представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський.

Нагадаємо, що Верховна Рада призначила голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка першим віцеспікером Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: