fbpx
Сьогодні
09:50 19 Жов 2021

Завершилася четверта спецоперація евакуації українських громадян із Сирії

У вівторок, 19 жовтня, завершилася четверта спеціальна операція евакуації українських громадян із Сирії.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передає Рубрика.

"Сьогодні вранці успішно завершилася ще одна спеціальна операція евакуації українських громадян із Сирії. Життя кожного українця та його безпека є найвищою цінністю для нашої держави", – заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона нагадала, що у 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах – Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії ("Сирійського Курдистану") знаходяться громадяни України (жінки та діти).

Зазначається, що з кінця 2020 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з Міністерством закордонних справ почали проводити спеціальні операції евакуації громадян України з Сирії.

Маляр заявила, що сьогодні, 19 жовтня, проведено четверту таку операцію, яка відбулася за допомоги почесного консула України в Ербілі доктора Фархана.

"Планується фінальна 5-та операція з евакуації. Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з регіону північно-східної Сирії ("Сирійський Курдистан"). Наразі там залишається 11 родин громадян України. Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але знаходяться на карантині", – заявила заступник міністра оборони.

Як повідомлялось, в Україну 31 грудня 2020 року були евакуйовані дві кримські татарки та семеро їхніх дітей, які утримувалися у таборі для біженців закритого типу Рож, розташованому на північному сході Сирії та підконтрольному адміністрації сирійських демократичних сил.

У березні 2019 року голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомляв, що 21 жінка і 54 дитини – громадяни України – перебувають у Сирії "у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою" і просять допомоги щодо повернення в Україну.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: