fbpx
Сьогодні
12:27 18 Жов 2021

У ВООЗ заявили, що наступного року світ вийде з пандемії коронавірусу

Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге заявив, що наступного року світ вийде з пандемії коронавірусу.

Про це він повідомив в інтерв'ю СТV.

"Я оптиміст, вважаю, що наступного року ми вийдемо з пандемії, але, звісно, коронавірус не закінчиться. І, можливо, нам доведеться з ним жити. Але ви знаєте, це як з грипом. Є вакцина від грипу. Щороку вони злегка адаптуються під нові штами, і люди вакцинуються – і все нормально", – сказав Клюге.

За його словами, важливо вчитися на своїх помилках і виносити якісь уроки.

"Щоб пандемія не повторилася, у кожній країні охорона здоров'я має відігравати першочергову роль. Якщо не буде охорони здоров'я і здоров'я, то не буде ані економіки, ані безпеки, ані соціального спокою. Потрібно інвестувати в охорону здоров'я", – додав Клюге.

Він також зазначив, що в 35 з 53 країн, які входять в європейський регіон ВООЗ, спостерігається плато по вакцинації.

"Тобто кількість вакцинованих людей більше не зростає. Нам потрібно виявити людей серед населення, хто не вакцинується і чому", – сказав Клюге.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що однією з причин появи нових штамів коронавірусу в світі є нерівномірний розподіл вакцин серед країн.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: