fbpx
Сьогодні
11:53 18 Жов 2021

ВАКС визнав невинуватим ексміністра інфраструктури Омеляна

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у справі про зменшення портових зборів.

Відповідне рішення оголосив суддя 18 жовтня.

"Суд ухвалив: Омеляна Володимира Володимировича визнати невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення ч. 2 ст. 211 КК України та виправдати у зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення", – сказав суддя.

Вирок може бути оскарженим протягом 30 днів.

Довідка

Детективи Національного антикорупційного бюро інкримінували Омеляну видання у 2017 році наказу, який мав наслідком зменшення доходу до бюджету.

Зокрема, було зменшено всі портові збори, окрім маякового, на 20%. При цьому один зі зборів є дохідною частиною державного бюджету. Змінювати його розмір могла лише Верховна Рада.

Слідство заявило, що в 2018 році через зменшення адміністративного збору бюджет отримав тільки 173,1 млн замість очікуваних 203,5 млн гривень.

Омелян повідомляв, що в 2018-19 роках завдяки цьому рішенню морська галузь продемонструвала зростання більш ніж на 20%.

Він також підкреслював, що рішення про зменшення портових зборів було колегіальним рішенням Кабміну. Колишній міністр не вважає себе винним і заперечував, що адміністративний збір є джерелом доходів держбюджету.

Підозра за цією справою була оголошена Омеляну в червні 2020. У листопаді 2021 року справу Омеляна відправили в суд.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: