fbpx
Сьогодні
15:57 18 Жов 2021

У Мадриді відкрили "кімнату плачу", де усі охочі можуть виразити свої емоції

У центрі Мадрида відкрили "кімнату плачу" — там усі охочі можуть виразити свої емоції. Так організатори проєкту хочуть протистояти стигматизації проблем психічного здоров'я.

Про це повідомляє Reuters.

Проєкт організували творці застосунку Therapy Chat, який допомагає знайти психолога. Вони хотіли створити простір, де можна безпечно виразити свої емоції.

Приміщення розділене на декілька зон, зокрема є невеликі кабінки, перед якими написано "Заходь і поплач".

Також у кімнаті є написи "У мене теж тривога" та контакти людей, до яких можна звернутись по допомогу, наприклад психологів.

Організатори хочуть, щоб обговорення психічного здоров'я, вираження емоцій та готовність звернутись по допомогу стали нормальними явищами в суспільстві.

Крім того, нещодавно прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес анонсував виділення 100 мільйонів євро на програми з охорони психічного здоров'я. Частину цих грошей витратять на створення цілодобової лінії допомоги людям, які хочуть покінчити життя самогубством.

У 2019 році в Іспанії 3 671 людина вчинила суїцид. Це є другою найпоширенішою причиною смерті — після природних.

Куди звертатися, якщо з'явилися думки про самогубство?

  • В Україні у будні з 12:00 до 20:00 працює безкоштовна дитяча гаряча лінія: 0 800 500 225 (з мобільного чи стаціонарного) або 116 111 (з мобільного).
  • У Києві працює цілодобовий «Телефон довіри» Центру медико-психологічної допомоги та профілактики кризових станів: 044 456 17 02 або 044 456 17 25.
  • За номером 0 800 501 701 працює Всеукраїнський телефон довіри.
  • В Україні цілодобово працює «гаряча лінія» із психологічної підтримки та запобігання суїцидам Lifeline Ukraine для ветеранів за номером 7333.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: