fbpx
Сьогодні
17:21 18 Жов 2021

Ситник: За 7 років роботи НАБУ до кримінальної відповідальності притягнули близько тисячі осіб

Фото: uacrisis.org

Представники корупційної системи продовжують використовувати свою політичну вагу і повноваження для послаблення антикорупційних органів України.

Про це зазначив директор НАБУ Артем Ситник на Зустрічі з впровадження економічних та екологічних вимірів 2021 року (2021 EEDIM) у Відні 18 жовтня 2021 року, передає пресслужба Бюро.

"Організація з безпеки і співробітництва в Європі системно підтримує імплементацію реформ в Україні. Одним з важливих напрямків є антикорупційна реформа, а також пов'язані з нею реформи правоохоронних органів, судової гілки влади і кримінальної юстиції. Вже зараз результати антикорупційних органів в Україні стали тригером для корупційної системи. Її представники використовують свою політичну вагу і владні повноваження для ослаблення антикорупційних органів, які, в свою чергу, демонструють дедалі більшу ефективність. Україна проходить болючий етап трансформацій як загалом, так і у судовій та правоохоронній сферах. І ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку на цьому шляху", – зазначив Артем Ситник.

Директор НАБУ став спікером сесії про управління, прозорість та підзвітність як основні умови економічного зростання, торгівлі, інвестицій та сталого розвитку, що сприяє стабільності, безпеці та повазі прав людини в зоні ОБСЄ.

"За 7 років роботи НАБУ ми притягнули до кримінальної відповідальності близько тисячі осіб: 6 міністрів і їх заступників, 11 керівників центральних органів виконавчої влади, 20 нардепів, 67 суддів, 78 керівників ДП. НАБУ викрило діяльність низки злочинних організацій та чиновників – їх дії заподіяли державі особливо тяжкі збитки. Ми активно співпрацюємо з компетентними органами інших країн, адже нерідко злочини, вчинені в Україні, закінчуються за кордоном", – додав директор НАБУ.

За його словами, скерування до суду перших справ НАБУ стало випробуванням для корумпованої системи.

"Розгляд справ в судах загальної юрисдикції затягувався і саботувався. Така ситуація показала необхідність перезавантаження судової системи, її очищення. У 2019 році запрацював ВАКС – спеціалізований суд для розгляду справ про корупцію і показав іншу якість роботи: 26 чиновників отримали показання у вигляді позбавлення волі. Це вказує на реальність забезпечення справедливого судочинства в Україні", – вказав Артем Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: