fbpx
Сьогодні
18:09 18 Жов 2021

Помер колишній Держсекретар США Колін Пауелл

Колін Пауелл, перший темношкірий держсекретар США, який очолював Державний департамент США при Джорджі Буші – молодшому, помер від ускладнень, викликаних COVID-19. Йому було 84 роки. 

Про це пише Радіо Свобода.

Сім'я Пауелла зазначає, що він був повністю вакцинований.

"Ми втратили чудового і люблячого чоловіка, батька, дідуся і великого американця", – пишуть рідні Пауелла.

Також співчуття висловили в Посольстві США у Києві.

"Ми пам'ятаємо і шануємо його як очільника Державного департаменту США та його довгий шлях служіння нашому народу", – зазначили у Посольстві.

Генерал Колін Пауелл зробив кар'єру як професійний військовий. Воював у В'єтнамі. Став першим темношкірим американцем – радником президента з національної безпеки при Рональді Рейгані, головою Об'єднаного комітету начальників штабів при Джорджі Буші – старшому і держсекретарем при Джорджі Буші – молодшому.

Він фактично керував діями американських військових під час операції "Буря в пустелі", що завершилася в 1991 році розгромом військ Саддама Хуссейна і звільненням Кувейту.

На посаді держсекретаря на початку 2000-х років він намагався переконати міжнародну спільноту підтримати військову операцію США в Іраку, звинувачуючи режим Саддама Хуссейна в зберіганні зброї масового ураження.

Діяльність Пауелла на посаді держсекретаря викликала критику в самих США, і на другий термін президентства Буша він на посаді не залишився.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: