fbpx
Сьогодні
09:10 17 Жов 2021

ЄБРР не планує відновлення інвестиційної співпраці з Росією і Білоруссю

Європейський банк реконструкції та розвитку не планує відновлення інвестиційної співпраці з Росією і Білоруссю, оскільки в цих країнах спостерігається посилення авторитаризму.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" із посиланням на інтерв'ю президентки ЄБРР Оділь Рено-Бассо українській службі "Голосу Америки".

"Ми підтримуємо країни, які послідовно реалізують демократичні принципи. У Білорусі ми призупинили всі наші інвестиції в державний сектор із серпня 2020 року. У Росії всі нові інвестиції нами були припинені після анексії Криму у 2014 році", – заявила Рено-Бассо.

За її словами, таким чином ЄБРР робить свій внесок в просування демократії в цих двох країнах: "Це підхід, зміст якого в тому, що фінансування від ЄБРР прямо залежить від проведених реформ. Чим менше реформ, тим менше грошей".

Водночас Рено-Бассо наголосила, що банк, який вона очолює, є одним зі значущих інвесторів в економіку України.

Вона уточнила, що за останні два роки ЄБРР інвестував в Україну близько двох мільярдів євро, зауваживши: "Інвестиції приходять разом з реформами".

Голова ЄБРР пояснила, що для продовження нарощування інвестицій ЄБРР в Україну дуже важливо просування реформи у сфері корпоративного управління, а також "зеленого" порядку денного, включаючи енергетику, засновану на поновлюваних джерелах.

Вона додала, що масштабні інвестиції банку, наприклад, в Укрпошту чи Укравтодор, супроводжуються тим, що сторона, яка отримує фінансування, бере на себе зобов'язання у боротьбі з корупцією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: