fbpx
Сьогодні
11:42 17 Жов 2021

Мельбурн готується послабити найтриваліший локдаун у світі

В австралійському Мельбурні готуються послабити найтриваліший локдаун у світі – обмеження діяли 262 дні.

Про це повідомляє Reuters.

Виходити з локдауну столиця штату Вікторія почне наступного тижня, до цього часу рівень вакцинації місцевого населення має сягнути 70%, що дозволить послабити обмеження.

"Сьогодні визначний день. День, коли жителі Вікторії можуть пишатися своїми досягненнями", – сказав прем'єр-міністр штату Деніел Ендрюс, анонсуючи послаблення карантину.

Пропускна здатність гостьових закладів і деяких підприємств, що відкриються, спочатку буде сильно обмежена. Інші заклади, включно з роздрібними магазинами, відкриються після 5 листопада – очікується, що до того часу вакцинуються 80% жителів штату.

На початку пандемії Австралія намагалася стримувати поширення вірусу за допомогою "м'якого карантину", відправивши в локдаун лише житлові будинки, що стали епіцентрами поширення захворювання.

Але через погано організований механізму відстеження контактів, захворюваність почала зростати, влада була змушена ввести повний локдаун. У ніч з 7 на 8 липня 2020 року Мельбурн закрили на карантин. У травні 2021 року в Австралії зафіксували штам коронавірусу "Дельта". У штаті Вікторія і його столиці знову посилили обмеження.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: