fbpx
Сьогодні
08:57 17 Жов 2021

В Україну можуть завезти безпрецедентну кількість вакцини проти грипу, - МОЗ

Виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість відповідних препаратів в Україну, саме над цим зараз працюють у МОЗ.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і проти грипу, і проти коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ провело певну підготовчу роботу і виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцин на територію нашої держави", – сказав Ляшко.

За словами Ляшка, очікується велика кількість препаратів, якої поки до України не завозили. Водночас, міністр зауважив, що домовленості про такі поставки ще не закриті: "Хай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти".

Він додав, що, за дослідженнями, проведеними в інших країнах, під час епідемії коронавірусної хвороби грип був витіснений із циркуляції.

"В Австралії досліджували, як у них циркулював грип під час епідемії коронавірусної хвороби. У південній півкулі – циркулює грип раніше, а потім переходить на північну півкулю. То вони показали, що під час циркуляції коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції. І на це ряд факторів впливало, у тому числі і карантинні обмеження, які застосовуються проти крапельної, аерозольної групи, зокрема: дистанція, маски, дезінфекція і антисептична обробка рук. Це все впливає, у тому числі на стримування епідемії грипу", – зазначив міністр.

Очільник МОЗ наголосив, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від ковіду.

У Міністерстві охорони здоров'я передбачають, що в епідемічний сезон грипу 2021-2022 років циркулюватимуть штами B/Washington, H1N1 та H3N2, які ширилися й торік.

Раніше повідомлялося, що в Україні будуть використовуватися три вакцини проти грипу – Ваксігрип Тетра (Франція), Інфлувак Тетра (Нідерланди) та ДжіСі Флю Квадривалент (Корея).

За добу 16 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 11 288 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 086, медпрацівників – 154).

82 200 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 48 646 людей, повністю імунізовані – 34 154 людини. 

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: