fbpx
Сьогодні
21:07 17 Жов 2021

Гетманцев заявив, що тіньового ринку новітніх сигарет в Україні немає взагалі

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що тіньового ринку новітніх сигарет в Україні немає взагалі.

Про це пише Рубрика.

Ставка акцизного податку у 2021 році складає 1456,33 грн за 1 тис. штук. Тобто 29 грн від вартості пачки сигарет складає акциз. У 2024 році акциз буде складати 2516,54 грн за 1 тис. штук — 63 грн від вартості пачки сигарет.

"Я не переглядав би ту систему підвищення акцизів, яка є в Україні. До 2025 року ми повинні зрівнятися в оподаткуванні з Європейським співтовариством. Я б жодним чином не змінював цей графік", — зазначає голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Ще одним важливим кроком стало зростання ставки акцизу для тютюновмісних виробів для електричного нагрівання з січня 2021 року одразу в 4 рази.

Акциз на ТВЕНи фактично зрівнявся із акцизом на традиційні сигарети і буде продовжувати зростати до 2024 року. Також встановлена ставка податку на рідини для електронних сигарет на рівні 3000 грн за 1 літр.

"Це рішення абсолютно правильне, своєчасне і таке, що відповідає інтересам народу України. За перше півріччя цього року тільки за рахунок підвищення акцизу на ТВЕНи доходи до бюджету зросли на 5,2 млрд грн", — зазначає Данило Гетманцев.

Попри суттєві надходження до бюджету він визнає, що на жаль, це ніяк не вплинуло на поширеність куріння в Україні.

Очікувано, збільшення акцизу мало б активізувати нелегальний ринок тютюнових виробів. Однак, за словами Гетманцева, тіньового ринку новітніх сигарет в Україні немає взагалі.

"У нас немає нелегальних ТВЕНів. ТВЕНи не виробляються в Україні, їх імпортує з-за кордону поки лише один виробник — "Філіп Морріс". А нелегальний ринок сигарет з фільтром, на жаль, є, і він зростає. І це дуже негативне явище. Я тут бачу недопрацювання правоохоронних органів", — зазначає голова податкового комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: