fbpx
Сьогодні
18:12 16 Жов 2021

Ясько розповіла, що сталося з Саакашвілі у в'язниці

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі скоро може бути госпіталізований через голодування.

Про це заявила на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

"У Саакашвілі дуже бадьорий моральний стан. (Протестні мітинги в Грузії – ред.) надають йому сили. Стан фізичний, звичайно, у нього поганий. Тому що людина вже голодує третій тиждень, відмовляється зупинити голодування. Він переконаний, що важливо продовжувати голодування, щоб довести, що він є невинним. Найближчими днями його стан здоров'я буде дуже критичний.

Це вже третій тиждень – і йому буде потрібна госпіталізація. Я вважаю, що вона йому вже потрібна, тому що стан його здоров'я слабкий. Але коли йому стане зле, то, звичайно, медична допомога дуже потрібна, і важливо, щоб він її мав. Лікаря до Саакашвілі не пускали 5 днів, до вчорашнього дня", – сказала Ясько.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: