fbpx
Сьогодні
11:46 16 Жов 2021

В Ель-Сальвадорі будують першу у світі "екологічно чисту" ферму з майнінгу Bitcoin на вулканічній енергії

Сальвадорська державна компанія LaGeo, яка виробляє електроенергію з геотермальної енергії вулкана, почала тестувати систему майнінгу Bitcoin. Влада країни називала цей спосіб отримання криптовалюти екологічно безпечним.

Про це заявив президент Ель-Сальвадору Наїб Букеле у Twitter, оприлюднивши відео роботи майнінгової ферми.

Наміри майнити криптовалюту за допомогою геотермальної енергії Букеле висловлював ще у червні 2021 року. Тоді він заявляв, що нова установка буде «на 100% екологічно чистою, на 100% відновлюваною і без шкідливих відходів».

Приблизно 25% електроенергії в Ель-Сальвадорі виробляється на основі геотермальної енергії, яка утворюється з гарячих підземних джерел (від гейзерів до вулканів). LaGeo здатна виробляти до 204 МВт-год енергії з потенційним розширенням ще на 110 МВт-год.

У разі успіху проєкту Ель-Сальвадору в людства з'явиться чергове екологічно чисте джерело майнінгу криптовалюти. Станом на тепер, за різними оцінками, від 39% до 73% Bitcoin майнять без вуглецевих відходів.

Ель-Сальвадор у вересні 2021 року став першою у світі країною, яка проголосила Bitcoin офіційним платіжним засобом — фактично прирівнявши його до національної валюти. Проти цього рішення протестували тисячі людей на вулицях країни.

Президент Наїб Букеле раніше вказував на те, що вкладання навіть 1% від максимальної капіталізації Bitcoin збільшило б ВВП країни на чверть. Крім того, він зазначив, що 70% населення країни працюють у «тіні» й не мають банківського рахунку.

Економіка Ель-Сальвадору залежить від переказів понад двох мільйонів заробітчан. Вони щороку надсилають на батьківщину понад 4 мільярди доларів (приблизно 20% ВВП країни). Букеле вважав, що легалізація Bitcoin допомогла б уникнути оподаткування цих переказів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: