fbpx
Сьогодні
21:09 16 Жов 2021

МОЗ анонсував перехід на нову систему видачі ліків: як це працюватиме

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував видачу електронних рецептів на всі види ліків навесні 2022 року.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми вже перейшли і на електронний лікарняний, і на електронний перший рецепт на інсуліни. Навесні плануємо запустити електронний рецепт на всі лікарські засоби. Тому сьогодні діджіталізація в сфері охорони здоров'я відбулася, Інтернет є", – заявив Ляшко.

Міністр оцінив на тверду четвірку рівень охоплення інтернетом лікарень для впровадження даної системи.

При цьому він рекомендував звертатися на "гарячу лінію" Національної служби здоров'я України для оперативного розв'язання питань в разі якихось проблем.

Нагадаємо, що 18 жовтня на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Одеської областей буде встановлений червоний рівень епідеміологічної небезпеки.

В Україні до кінця року діє адаптивний карантин, країну поділили на зони. З 23 вересня всі регіони перейшли в жовту. Окремі області вводять посилені обмеження у зв'язку з погіршенням епідситуації.

Напередодні у «червону» зону вже потрапила Херсонщина. До того жодна область не була «червоною» від 8 травня.

У «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників матимуть «зелений» COVID-сертифікат. Також зможуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: