fbpx
Сьогодні
19:55 16 Жов 2021

Київ посилить карантин: Рубан розповів деталі

У Києві наприкінці жовтня-на початку листопада захворюваність на коронавірус вийде на пік, столиця перейде з жовтої в помаранчеву зону карантину.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"На жовтому рівні ми не втримаємося, ця ситуація повністю прогнозована. Київ сьогодні йде останнім щодо стану захворюваності завдяки впровадженню своєчасних заходів. Він виявився лідером за темпами вакцинації. Є велика кількість людей, які вже перехворіли. У Києві сумарний колективний імунітет – вакцина плюс люди, які перехворіли – десь 60%. Це досить високий показник. Тому у нас такі загальмовані показники епідемічного процесу", – сказав чиновник.

Як зазначив Рубан, "з переходом на помаранчеву зону прогнозується пік у кінці жовтня-на початку листопада".

"В результаті циркуляції "Дельта"-збудника уражаються підлітки, а також невакциновані люди. Ми сьогодні перебуваємо в епідемії невакцинованих осіб. У топі за поширенням інфекції є заклади освіти всіх форм. Друге місце займає транспорт, третє – ресторани, супермаркети, інші місця з великою кількістю людей", – розповів він.

Нагадаємо, що 18 жовтня на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Одеської областей буде встановлений червоний рівень епідеміологічної небезпеки.

В Україні до кінця року діє адаптивний карантин, країну поділили на зони. З 23 вересня всі регіони перейшли в жовту. Окремі області вводять посилені обмеження у зв'язку з погіршенням епідситуації.

Напередодні у «червону» зону вже потрапила Херсонщина. До того жодна область не була «червоною» від 8 травня.

У «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників матимуть «зелений» COVID-сертифікат. Також зможуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: