fbpx
Сьогодні
12:37 15 Жов 2021

Не відкривається COVID-сертифікат про вакцинацію: 7 проблем, які можуть виникнути та шляхи їх вирішення

Понад 1,8 мільйонів українців на сьогодні успішно користуються електронним документом, що підтверджує факт вакцинації від COVID-19  у додатку "Дія", проте не всі користувачі можуть отримати і міжнародний, і внутрішній COVID-сертифікати. Інструкція, як вирішити цю проблему — тут.

1. Сертифікат не створюється самостійно. Як активувати сертифікат через мобільний додаток "Дія"?

COVID-сертифікат потрібно активувати у мобільному застосунку — він не з'являється автоматично. Для цього необхідно зайти у розділ "Послуги" застосунку, обрати "COVID-сертифікати" та отримати сертифікат після підтвердження особи через фото або мобільний банкінг.

2. Якщо мобільний додаток не створює сертифікат, можна спробувати через електронний портал "Дія"

Цей спосіб підійде в тому разі, якщо ви отримали статус "Немає даних про вас" після запиту на створення документа. В такому разі спробуйте повторити його через портал Дія (diia.gov.ua), використовуючи свій електронний підпис для входу.

Відкрийте розділ "Послуги" — "Здоров'я" — "COVID19-сертифікат про вакцинацію".

3. Можливо, ваші дані було неправильно введено під час вакцинації. Зверніться до сімейного лікаря

Якщо і портал Дія відповів, що "Немає даних про вас" або після запиту сертифіката з'явився статус "Помилка при генерації сертифіката", зверніться до Вашого сімейного лікаря або до лікаря, який робив щеплення, із запитом — перевірити Ваші персональні дані, зокрема, такі: 

  1. ПІБ українською та англійською мовами, як у паспортних документах
  2. РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків, раніше називався — індивідуальний податковий номер — ІПН)
  3. УНЗР — унікальний номер запису, що вноситься про кожного громадянина України до Єдиного демографічного реєстру і допомагає зробити цифрову ідентифікацію людини
  4. Дата народження, як у паспорті/свідоцтві про народження
  5. Актуальний номер телефону, з яким можливо приймати і надсилати смс.

Якщо у вас є дитина віком до 18-ти років, то переконайтесь, що в її картці пацієнта внесені її ж РНОКПП та УНЗР, а не Ваші.

Також попросіть лікаря перевірити, чи немає дублів Вашого профілю в системі або співпадінь із профілем іншої людини.

4. Статус "На жаль, заява не підписана". Це означає, що потрібно оновити свій електронний підпис

Якщо Ви отримали статус "На жаль, заява не підписана" після запиту на COVID-сертифікат, Вам потрібно відновити Дія.Підпис. Для цього увійдіть до мобільного додатку, клікніть на позначку "Меню" в нижньому правому куті екрану та оберіть розділ "Дія. Підпис". Потім слідуйте інструкціям.

Те саме можна зробити, скориставшись порталом Дія, використовуючи електронний підпис для входу.

5. Якщо "Сертифікат про вакцинацію недоступний", оновіть додаток

Такий статус можна отримати в двох випадках. Якщо за статусом слідує текст "Ви зможете додати його лише після другого щеплення, а ви ВЖЕ його зробили, рекомендовано оновити мобільний застосунок, після цього надіслати запит на генерацію COVID-сертифіката повторно або зробити це через сайт Дія, увійшовши в систему з допомогою електронного підпису. 

Якщо вакцинація проти COVID-19 була зроблена за межами України, сформувати COVID-сертифікат, який би врахував виконану вами вакцинацію, не є можливим. Але в МОЗ запевняють, що вже працюють над такою можливістю в майбутньому.                

6. Статус: "Номер партії вакцини помилковий"

Вам потрібно звернутися до лікаря, який провів щеплення і вніс медичний запис про вакцинацію до електронної системи охорони здоров'я, із запитом — позначити внесене як помилкове і додати дані повторно, без помилки. Без цього, на жаль, Ви не зможете отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і не отримаєте COVID-сертифікат. 

Якщо жодна з порад вам не допомогла, ви можете звернутись:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: