fbpx
Сьогодні
20:24 15 Жов 2021

У Лондоні паб дозволив розраховуватися старими айфонами: навіщо це рішення

Паб Trade-Inn у Лондоні дозволив розраховуватися за напої та їжу старим iPhone та ще близько 14 тисячами видів електронних відходів.

Про це пише Euronews.

Після потрапляння до закладу старий гаджет передають технологічній компанії, яка потім знаходить його деталям нове призначення.

Їх потім ремонтуватимуть для майбутнього повторного використання та продажу — цим займеться екокомпанія Spring. Крім того, компанія установлює автомати для збору непотрібних електроприладів і займається їх ресайклінгом.

Як з'ясували дослідники, до 2024 року Велика Британія може стати світовим лідером за продукуванням електронних відходів, обігнавши Норвегію. Саме для цього у Trade-Inn вирішили приймати старі гаджети як оплату.

Згідно зі звітом Глобального монітора електронних відходів британці щороку накопичують 1,6 млн тонн технічних відходів. Це означає, що кожен дорослий житель Британії щороку виробляє близько 23,9 кг електровідходів.

Електронне сміття загрожує здоров'ю людей, особливо дітей. У викинутих комп'ютерах, смартфонах, телевізорах, холодильниках та інших пристроях і побутової техніки містяться тонни металів і пластмас.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: