fbpx
Сьогодні
21:07 15 Жов 2021

Instagram анонсував нову функцію, яка заохочуватиме підлітків робити перерви під час користування соцмережею

Instagram намагатиметься відволікати підлітків від шкідливого контенту та пропонуватиме їм робити паузи під час користування соцмережею.

Про це в інтерв'ю CNN розповів віцепрезидент Facebook (якому належить Instagram) з глобальних питань Нік Клеґ.

Соцмережа планує запровадити функцію, яка пропонуватиме підліткам відпочити від користування Instagram. Крім того, підліткам планують допомагати не переглядати однаковий контент по декілька разів.

«Коли наша система буде бачити, що підлітки дивляться один і той же контент знову і знову і він не має користі для них, ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту», — пояснив Клеґ.

Він не уточнив, коли ці функції планують запровадити. У відповідь на запит The Verge Instagram відповів, що тестування нової функції розпочнеться найближчим часом.

Таку заяву в Instagram зробили на тлі інформації про призупинення роботи над версією соцмережі для користувачів віком до 13 років. Це сталося через кілька днів після публікації закритого дослідження компанії про вплив соцмережі на дівчат-підлітків у виданні The Wall Street Journal.

Зокрема, воно показало, що 40% юних користувачок Instagram у США та Великій Британії почувалися непривабливими; назагал дівчата-підлітки ставали все більш схильні порівнювати свою зовнішність з іншими, казали, що відчувають залежність від Instagram і частіше відчувають тривожність і депресію.

Натомість у Facebook інтерпретацію цього дослідження розкритикували. Там також заявили, що в опитуванні брали участь лише 40 дівчат і воно було сфокусоване на негативних сторонах Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: