fbpx
Сьогодні
17:29 15 Жов 2021

Рішення дня. Європейці придумали карту партнерств між державними установами та місцевими громадами, щоб по-новому керувати містами

Карта показує інноваційні проекти, створені спільно громадянами і владою для того, щоб інші міста могли перейняти їх досвід.

На триденному онлайн-семінарі, організованому чеською некомерційною організацією, яка виступає за поліпшення навколишнього середовища "Арніка" в ході Сьомої зустрічі сторін Оргуської конвенції, присвяченої вільному доступу до інформації, що стосується довкілля, Йільмаз Вуруку з організації Eutropian представив нову платформу для підтримки груп і спільнот громадян, які хочуть перетворити застарілі міські простору.

Проекти активістів, які отримали повне або часткове фінансування з державного бюджету і створили фабрики, центри, інкубатори, простору спільної творчості і соціальні центри в "відроджених" міських пустотах, відображаються на карті. Кожен з них буде показаний як пілотний і проаналізований, а потім по проектам складуть методичні рекомендації.

Платформа відображає ініціативи громадян, а також ті державні установи, які беруть участь в нових формах партнерства з місцевими громадами. Таким чином, активісти і органи державного управління можуть, нарешті, об'єднатися в нову мережу, здатну сприяти обміну передовим досвідом та правовими рішеннями.

Приклад реалізації такого проекту — Cidadania Lab в португальському місті Авейру. Це лабораторія громадянських інновацій, навчальний та експериментальний простір, що сприяє залученню громадян в життя суспільства і прийняттю політичних рішень, що впливають на їхнє життя. Місце, створене за участю місцевої влади та громади, може відвідати кожен і внести свої пропозиції в розвиток і функціонування міста.

Європейці придумали карту партнерств між державними установами та місцевими громадами, щоб по-новому керувати містами

Такий метод називають "генеративних надбанням", тому що він встановлює нове партнерство між державними установами та місцевими громадами, створює нові моделі управління міським виміром, засновані на солідарності, залученості, участі, економічної та екологічної стійкості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: