fbpx
Сьогодні
13:40 14 Жов 2021

Зеленський на острові Хортиця прийняв присягу в учнів трьох військових ліцеїв

Фото: Укрінформ

Президент Володимир Зеленський на острові Хортиця у Запоріжжі прийняв присягу на вірність українському народу в учнів трьох ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Про це повідомляє "Укрінформ", передає Рубрика.

Урочисту клятву склали 150 учнів першого курсу Запорізького, Криворізького, Луганського ліцеїв. Її зачитав ліцеїст Руслан Кулявець.

У своїй промові глава держави заявив: "2006-ий – це рік, коли народилась більшість із вас. Ви народились і зростали на незалежній Батьківщині. У вас не було іншого прапору, іншого гімну. Можливо, ви не до кінця все це усвідомлюєте. Але хочу, аби ви все це запам'ятали… Сьогодні я не бачу тут дітей. Переді мною стоять чоловіки".

Президент наголосив, що саме тут, на Запоріжжі, кувався непереможний дух козацтва, який допомагає нам боротися з ворогом.

"Тут, на Хортиці є відомий 700-літній дуб, він і досі стоїть, і це символ того, що не можна ніколи здаватися", – заявив Зеленський.

Водночас він підкреслив, що розташований на тимчасово окупованій території Луганський ліцей зруйновано, але з часом заклад буде відбудований.

Указами Президента з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, ураховуючи бойові заслуги, мужність, високий професіоналізм та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань особовим складом присвоєно нові найменування низці військових підрозділів.

Так, 25 окремій повітряно-десантній бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України присвоєно почесне найменування «Січеславська», 138 зенітній ракетній бригаді Повітряних сил ЗСУ – «Дніпровська», 164 радіотехнічній бригаді Повітряних сил ЗСУ – «Слобідська», 91 окремому полку оперативного забезпечення Сухопутних військ ЗСУ – «Охтирський».

54 окремий розвідувальний батальйон Сухопутних військ ЗСУ дістав нове найменування «імені гетьмана Михайла Тиші», 101 окрема бригадаохорони Генерального штабу ЗСУ – «імені генерал-полковника Геннадія Воробйова», 138 центр спеціального призначення (протидії диверсіям та терористичним актам) Військової служби правопорядку у ЗСУ – «імені князя Володимира Святославича».

1 окрема бригада Державної спеціальної служби транспорту іменуватиметься «імені князя Лева», 11 бригада Національної гвардії України – «імені Михайла Грушевського», 25 бригада охорони громадського порядку Нацгвардії – «імені князя Аскольда».

2 полку Національної гвардії України присвоєно почесне найменування «Шосткинський», 19 полку охорони громадського порядку Нацгвардії – «Миколаївський», 4 прикордонному загону Державної прикордонної служби України – «імені генерал-хорунжого Володимира Сікевича».

Бойові прапори отримали 132 окремий розвідувальний батальйон Десантно-штурмових військ ЗСУ, 18 загон морської охорони Державної прикордонної служби, Департамент військової контррозвідки Служби безпеки України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: