fbpx
Сьогодні
21:28 14 Жов 2021

Стало відомо про рівень завантаженості ліжок хворими на COVID-19 у кожній області України

Фото: shutterstock

Аналітики ГО "Антикорупційний штаб" дослідили рівень госпіталізації хворих на COVID-19 станом на 12 жовтня 2021 року. 

За даними РНБО з'ясувалось, що найвищий рівень госпіталізації — 64,16% — у Донецькій області. За нею — Запорізька область із показником 62,71%. На третьому місці — Одеська (61,23%).

Найменше госпіталізованих із COVID-19 у Кіровоградській області (22% зайнятих ліжок), Черкаській області (34,65%) та Полтавській області (37,15%). Повний рейтинг областей за завантаженістю ліжок у лікарнях в цілому та хворими на коронавірус зокрема ви можете подивитись у вкладеному файлі.

Лише в Луганській та Житомирській областях кількість госпіталізованих за тиждень знизилась: відповідно на 2 та 9 осіб. В усіх інших областях рівень госпіталізації збільшився, зокрема хворих на коронавірус. Це стосується і областей, де рівень найнижчий: іще кілька днів тому він був іще нижчим в середньому на 2%.

таблиця корона

Рівень госпіталізації втім недостатньо відображає поточний стан зі смертністю від коронавірусу. Так, за даними МОЗ, станом на 12 жовтня найвища смертність — в Херсонській області: за добу померло 65 осіб. Це абсолютний добовий лідер смертності. На другому місці — Харківська область (45 осіб за добу 12 жовтня), на третьому — Одеська (38 осіб). Варто зазначити, що, по-перше, Херсонська область в цілому за весь період пандемії має один із найнижчих рівнів смертності (1463 особи). По-друге, Херсонська область набагато менша за ті самі Харківську чи Одеську, тобто відсотковий рівень смертності в області — дуже високий. 

На Карті вакцинації Антикорупційного штабу ви завжди можете знайти найближчий пункт щеплення та за контактами дізнатись, коли вам зручно прийти і вакцинуватись.

Аналітика складена за даними офіційного сайту Апарату РНБО України.

графік

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: