fbpx
Сьогодні
08:56 14 Жов 2021

Сьогодні у центрі Києва відбудуться Марші до Дня захисників України

English version here

У четвер, 14 жовтня, у Києві відбудеться традиційний Марш слави УПА, присвячений Дню захисників і захисниць України. Одночасно з ним Нацкорпус проведе Марш нації.

Ходу центральними вулицями Києва анонсували кілька партій та ветеранських організацій.

Рух ветеранів України, Центр для учасників АТО та їхніх сімей та низка інших організацій проведуть Марш до Дня захисників України (збір о 12:00 в парку Шевченка).

ВО Свобода анонсувала 16-й Марш Слави УПА — ходу на честь 79-ї річниці створення Української повстанської армії, Дня українського Козацтва та Дня захисника України.

"Захід розпочнеться о 12:00 урочистим мітингом біля пам'ятника Тарасові Шевченку, після чого учасники маршу пройдуть центральними вулицями Києва та вшанують Героїв Небесної сотні", — йдеться у повідомлені.

До цього маршу закликає долучитися і Правий сектор, називаючи метою маршу «вшанування попередників та єдність соратників, мобілізацію сили і духу».

Правий сектор оприлюднив таку програму маршу:

  • 12:00 — збір у парку Шевченка;
  • 13:00 — віче;
  • 14:00 — початок ходи.

Маршрут колони: парк Шевченка — Хрещатик — Майдан Незалежності.

До маршу долучаться також представники партії Національний корпус, які анонсували ходу як Марш нації (хоча початок та місце її збігаються с Маршем УПА — о 12:00 у парку Шевченка).

У Нацкорпусі оголосили додаткову мету свого маршу — окрім вшанування пам'яті героїв, які поклали життя за Україну, та подяки захисникам.

Учасники Маршу нації хочуть звернутися до «представників сьогоднішньої влади» та виступають проти "антиукраїнських рішень" (серед них у Нацкорпусі називають імплементацію формули Штайнмаєра, надання особливого статусу Донбасу, проведення виборів на тимчасово окупованих територіях до встановлення контролю над ними).

"Ми вимaгаємо від влaди назавжди відмовитись від антидepжавницьких угод, законoдавчо заборoнити проведення вибoрів на тимчасово окупoваних тeриторіях до повного відновлення тeриторіальної ціліcності Укрaїни, припинити перeслідування вeтеранів pocійсько-укрaїнської вiйни, звільнити пoлітв'язнів й покaрати воpогів Укрaїни, ухваливши зaконопроект про відповідальність за колaбoраціонізм", — йдеться в анонсі Маршу нації, який організовує Національний корпус.

Гасло маршу — "Свободу патріотам, тюрми колаборантам".

Можливо, фінішною точкою цієї частини ходи стане Офіс президента та вулиця Банкова.

Довідка

14 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниці — державне свято з 2015 року.

Свято Покрови, яке відзначають у цей день, здавна також вважалося днем українського козацтва і днем заснування УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: