fbpx
Сьогодні
18:25 14 Жов 2021

Шмигаль обговорив цифровізацію України з прем’єркою Естонії: фото

English version here

Фото: kmu.gov.ua

У межах робочого візиту до Королівства Швеція прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 13 жовтня провів зустріч із прем'єр-міністром Естонської Республіки Каєю Каллас.

Про це пише Кабмін.

"З Прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас обговорили співпрацю у сфері цифровізації та кібербезпеки. Особисто подякував за підтримку Естонією членства України в Об'єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО", – написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Як додали у пресслужбі Кабміну, український прем'єр заявив, що Україна прагне максимально активізації українсько-естонського співробітництва.

Україна й Естонія

"Цифровізація та електронне врядування є пріоритетом нашої співпраці. Здобутки Естонії у цій сфері визнаються у світі і є для України орієнтиром. Хочу щиро подякувати Естонській стороні за допомогу в реалізації проєкту «Держава у смартфоні»", – підкреслив очільник українського уряду.

Денис Шмигаль також наголосив, що Україна й Естонія мають поглиблювати співпрацю в енергетичній сфері.

"Ми завершили всю технічну частину для приєднання української енергосистеми до ENTSO-E. Це стане важливим кроком до енергонезалежності України", – зазначив голова Кабміну.

Шмигаль

Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України подякував уряду Естонії за передачу Україні доз вакцини проти COVID-19, частина партії якої адресована особовому складу Збройних сил України. Він також висловив вдячність за надану всебічну гуманітарну, фінансову та технічну допомогу, зокрема в частині реалізації реформ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: