fbpx
Сьогодні
22:54 14 Жов 2021

Шефір та Зеленський в обхід закону намагалися повернути свої вклади з "Брокбізнесбанку" Курченко в 2014 році, — "Схеми"

У 2014 році, коли по всій країні «падали» банки, Володимир Зеленський і Сергій Шефір, в обхід законом встановленої процедури намагалися повернути свої депозити в «Брокбізнесбанку», що належав олігархові з оточення Віктора Януковича Сергію Курченку.

Про це йдеться в новому розслідуванні програми «Схеми».

У 2014 році «Брокбізнесбанк» був ліквідований. У той час у Зеленського і Шефіра депозити в цій фінансовій установі, за словами розслідувачів, становили 300 і 400 тисяч доларів відповідно.

А Фонд гарантування вкладів на той час не повертав більш як 200 тисяч гривень.

Відповідно майбутній президент і його перший помічник не могли забрати свої гроші.

«Журналісти «Схем» виявили, що вони підписували угоди з компаніями-боржниками проблемного банку, які намагалися вивести з-під застави майно на мільйони гривень.

А натомість майбутні політики могли б отримати, хоч частково, компенсацію — нижче суму, ніж розмір депозиту, але точно вищу за ту, на яку могли розраховувати від Фонду гарантування вкладів. Тобто, забрати гроші позачергово. Зрештою, Вищий господарський суд визнав, що ці угоди не відповідали законодавству», — йдеться в розслідуванні.

При цьому журналісти вказують, що у 2014 році Зеленський і Шефір не були на державній службі: «Але «Схеми» розповідають цю історію, щоб суспільство могло скласти повний портрет тих, хто зараз керує країною. Адже подібні схеми в обхід встановленої законом процедури — приводили до штучного зменшення активів банку, а отже знижували шанси інших громадян і компаній повернути свої гроші».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: