fbpx
Сьогодні
17:43 14 Жов 2021

Порошенко прокоментував звинувачення щодо можливої участі у вугільних схемах Медведчука

П'ятий президент України Петро Порошенко 13 жовтня вимагав зустрічі з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою, яка напередодні заявила, що Адміністрація Президента 2015 року могла відігравати головну роль в організації постачання вугілля з Росії в Україну з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила пресслужба партії "Європейська солідарність".

За словами Порошенка, 2014 року уряд України та він як глава держави "вимушений був рятувати ситуацію". Він підкреслив, що Росія влаштувала тоді Україні "тотальну блокаду"

"У листопаді 2014 року це питання було винесене на засідання РНБО, де були дані вичерпні доручення всім необхідним структурам, включно з урядом, Мінпаливенерго, щоб забезпечити вугіллям і взяти його будь-де. У тому числі взяти вугілля в українських державних шахтах, які зареєстровані в Україні на звільненій території або в Києві. На яких працюють українські громадяни, де виплачується заробітна платня шахтарям, для того, щоб вони не померли з голоду або не взяли гвинтівку і не пішли за гроші Росії в найманці", – сказав політик.

Порошенко заявив, що Генпрокуратура намагається сфабрикувати проти нього справу.

"Чому за останні 2,5 року на $3 млрд 100 млн купили російського вугілля? І хіба це з вашої точки зору не є фінансуванням країни-агресора? Хіба не є фінансуванням окупованих територій і тероризму, коли кум [президента України Володимира] Зеленського – голова "Укрексімбанку" – точно не без погодження із Зеленським виділяє $60 млн підприємству, яке має відношення до вугільної галузі, яке працює на окупованій території? $60 млн державного банку", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва відправив Віктора Медведчука під домашній арешт до 7 грудня.

Як повідомлялося раніше, Віктору Медведчуку було оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Йдеться про зрив контракту з ПАР з постачання вугілля в Україні та укладення відповідних договорів з терористичними формуваннями "ДНР" і "ЛНР".

Відзначимо, що 2 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Медведчуку за підозрою в державній зраді. Його залишили під цілодобовим домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: