fbpx
Сьогодні
13:20 14 Жов 2021

Австралієць зробив помилку у Facebook-пості: тепер йому загрожує штраф $180 тисяч

Фото Depositphotos

На австралійського агента з нерухомості Ентоні Задравіча подали до суду за наклеп через помилку у Facebook-пості. Чоловік забув додати апостроф в одне зі слів, що змінило суть написаного.

Про це пише The New York Times.

Ситуація сталася у 2020 році. Ентоні Задравіч звинуватив свого колишнього роботодавця Стюарта Гана у тому, що він не виплатив пенсійні нарахування.

Суперечливим словом у його пості було employees ("співробітники"). У підсумку в пості читалося, що Ган не виплатив кошти багатьом співробітникам, а не лише йому.

"О, Стюарт Ган! Продає будинки в Перл-Біч за кілька мільйонів доларів, але не здатен заплатити своїм співробітникам за вислугою років. Ганьба тобі, Стюарте!", — написав тоді Задравіч.

Менш як через 12 годин цей пост він видалив. Але було вже запізно. Ган дізнався про це повідомлення і подав позов до суду про наклеп.

Суд розглянув цю справу 7 жовтня 2021 року.

Суддя з Нового Південного Вельсу Джудіт Гібсон пояснила, що відсутність апострофу у слові "employees" можна було б прочитати як "систематичну модель поведінки" Стюарта Гана.

Тому суддя дозволила розгляд справи. Тепер Ентоні Задравічу цей пропущений апостроф може коштувати 180 тисяч доларів штрафу.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: