fbpx
Сьогодні
14:22 14 Жов 2021

В Україні започаткували перший громадський бюджет озеленення

English version here

Перший в Україні громадський бюджет озеленення започаткували у Рівному.

Про це повідомляє пресслужба міської ради, передає Рубрика.

"Громадський бюджет озеленення покликаний підтримати ідеї громади щодо розвитку біорізноманіття та зелених зон міста, адаптації до зміни клімату тощо. Бюджет озеленення допоможе вирішити такі міські проблеми, як аномальна спека, підтоплення міста, забруднення повітря, шумове забруднення, неохайність міських пейзажів, нераціональне використання ресурсів, зменшення біорізноманіття", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на реалізацію проєктів-переможців у наступному році передбачено 3 млн грн.

Планується, що з цієї суми 2 млн грн спрямують на великі проєкти, а решту – на малі природоорієнтовані проєкти та проєкти з благоустрою зеленого міського середовища.

В Україні поки немає жодного міста, де виокремлено громадський бюджет озеленення. Рівне може стати першим містом в державі з таким конкурсом проєктів.

Як повідомляло агентство, у Рівному влітку цього року спеціалісти-екологи розробили каталог рішень, з якого можна почерпнути ідеї для проєктів у місті в рамках громадського бюджету озеленення.

У такий каталог, зокрема, увійшли ємкості для дощової води, зелені вуличні меблі, живоплоти, зелені дахи, зупинки, коридори, парковки, стіни, мініатюрні парки, міські сади та городи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: