fbpx
Сьогодні
19:14 13 Жов 2021

У Києві зі сміття створили мурал

У столиці з'явився об'ємний мурал, який присвячено забрудненню океану.

Як пише "Вечірній Київ", він з'явився на будівлі бойлерної по вулиці Романа Шухевича, 11, що у Деснянському районі.

Екологи та громадські активісти разом із дітьми створили об'ємну картину, де малюнки на стіні доповнюють фігури морських істот, що виготовлені зі сміття — пластмасових кришечок, поламаних іграшок та пластику.

"Створення муралу є частиною освітньо-мистецького проєкту "Збережи життя" для шкіл та громад. Він має привернути увагу до проблеми забруднення, знищення навколишнього середовища, вимирання живих істот у водоймах. Навчає дбайливо ставитись до природи, поважати життя", — розповіла художниця та активістка Юлія Абрамова.

Мурал зі сміття в Києві Мурал зі сміття в Києві

Над створенням малюнкової частини стінопису працювали Маруся Живіна, Тетяна Сак, Оксана Шалімова, Юлія Абрамович, а також діти.

Мурал зі сміття в Києві

Екоактивісти Андрій Хрутьба, Маруся Живіна, Абрамова Юлія проводили екоуроки, квести з дітьми створювали протягом навчального року інсталяції дельфінів, черепах, морських істот, що стали частиною композиції. До слова, найбільшим виявився саме дельфін — майже 3 метри.

Мурал зі сміття в Києві

Як зазначила Юлія Абрамова, під час цього проєкту діти навчалися сортувати сміття. Та найцікавішим було створення скульптур із відходів. Особливо, коли усі побачили результат праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: