fbpx
Сьогодні
21:14 13 Жов 2021

"Євросолідарність" та "Голос" мітингували під Офісом Генпрокурора: хотіли бачити Венедіктову

Україна стоїть на порозі масштабної енергетичної кризи, однак Офіс президента Володимира Зеленського більше цікавить переслідування "Європейської солідарності" за події 2014 року.

Про це заявив лідер партії, п'ятий президент Петро Порошенко біля Офісу Генпрокурора, передає пресслужба "Євросолідарності".

"У країні панує енергетична криза. У країні, як сьогодні повідомили ЗМІ, у 10 разів менше енергетичного вугілля на електростанціях, ніж повинно бути. Мінімальний обсяг, який сьогодні мав бути, становить 2 мільйони 850 тис. тонн. Сьогодні 660 тис. тонн. Це означає, що країна до початку опалювального сезону залишається можливо без електрики", – сказав Порошенко.

Він наголосив, що в листопаді 2014 року це питання було винесено на засідання РНБО, де були дані доручення всім необхідним структурам, включно з урядом, Мінпаливенерго, щоб забезпечити вугіллям.

"Зокрема взяти вугілля в українських державних шахтах, які зареєстровані в Україні на звільненій території або в Києві. На яких працюють українські громадяни, де виплачується заробітна плата шахтарям, для того, щоб вони не померли з голоду або не взяли гвинтівку і не пішли за гроші Росії в найманці", – зазначив Порошенко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: