fbpx
Сьогодні
19:28 13 Жов 2021

У ВАКС дозволили поховати справу "Роттердам +", - ЦПК

Суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка залишила в силі постанову прокурора Дениса Демківа про закриття справи "Роттердам+".

Про це повідомила громадська організація "Центр протидії корупції".

Активісти зазначають, що попри оскарження минулої постанови, слідча суддя ВАКС відхилила всі скарги.

"Широка відмовилася скасувати четверту за рахунком постанову вже другого прокурора про закриття так званого кримінального провадження "Роттердам+". Для слідчої судді ВАКС не стало аргументом, що вже вчетверте справа закривалася з одних і тих же підстав. При цьому три попередні рази як ВАКС, так і в.о. керівника САП Грищук вказували на одні й ті ж за своєю суттю недоліки", – коментує адвокат ЦПК Олексій Бойко.

В громадській організації вважають, що раніше слідча суддя Широка чітко продемонструвала свою упередженість щодо схеми "Роттердам+".

"Розглядаючи скаргу колишнього народного депутата України, Віктора Чумака – заявника у даній справі, на першу постанову про закриття "справи Роттердам+", ще прокурора САП Пономаренка від 20 серпня 2020 року, вона стверджувала, що не бачить у цій справі складу злочину", – переконані в ЦПК.

Також активісти підкреслюють, що під час судових засідань, наявна в матеріалах справи судова експертиза оцінює збитки від існування схеми у 39,9 млрд грн.

"Тепер уся надія на Апеляційну палату ВАКС, яка може скасувати постанову прокурора САП Демківа і відновити провадження", – зазначили в Центрі протидії корупції.

Нагадаємо, що 20 травня новий старший групи прокурорів Денис Демків у справі "Роттердам+" вирішив її закрити вчетверте.

Національне антикорупційне бюро оскаржуватиме це рішення до керівника САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: