fbpx
Сьогодні
19:52 13 Жов 2021

У ТКГ пропонують відкрити КПВВ, аби жителі ОРДЛО могли вакцинуватися

Фото ОПУ

Українська делегація в Тристоронній контактній групі закликала Російську Федерацію сприяти відкриттю контрольних пунктів в'їзду-виїзду для можливості отримання пенсій та вакцинації громадян, які проживають у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської області на території, на підконтрольній Україні.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

"Наша делегація закликала російську сторону з'ясувати перелік можливих заходів для відновлення можливості, перш за все, інвалідам і пенсіонерам, а також іншим уразливим категоріям українських громадян перетинати лінію розмежування і отримувати пенсії і призначену їм допомогу на КПВВ "Станиця Луганська", і не обмежувати можливості для вакцинації громадян на даному КПВВ", – зазначили в ТКГ.

Як зазначив заступник голови Української делегації Олександр Мережко, Україна пропонує збільшити можливості для вакцинації пенсіонерів та інших громадян на КПВВ "Станиця Луганська".

Водночас повідомляється, що російська сторона продовжує перешкоджати перетинанню лінії зіткнення громадянами, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

"Так, ними (російською стороною – ред.) був закритий єдиний чинний в Луганській області КПВВ "Станиця Луганська", що додатково ускладнює соціально-економічне становище наших громадян в умовах епідемії COVID-19. На жаль, представники російських окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях в Луганській області не погодилися з пропозицією розглянути будь-які заходи, які б дозволили пенсіонерам перетинати лінію розмежування"- зазначено в повідомленні.

Крім того, в Українській делегації продовжують наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх утримуваних у зв'язку з конфліктом осіб, а також на суворому дотриманні режиму припинення вогню.

Наступне засідання ТКГ заплановано на 27 жовтня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: