fbpx
Сьогодні
20:48 13 Жов 2021

У "Батьківщині" "Нафтогаз" назвали найбільшим спекулянтом

Компанія "Нафтогаз Україна" спекулює цінами на ринку газу і продає українцям блакитне паливо у декілька разів дорожче.

Про це на телеканалі "Україна 24" народний депутат від фракції "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

За його словами, "Нафтогаз" самостійно не веде видобуток газу, отримуючи його від інших компаній. При цьому сама компанія успішно спекулює ціною на газ, продаючи його українцям.

"Найбільший спекулянт на ринку газу в Україні – "Нафтогаз". Бо компанія не добуває газ, його добуває "Укргазвидобування" і ще декілька приватних структур. "Укргазвидобування" – структурний підрозділ "Нафтогазу", але "Укргазвидобування" добуває паливо, а "Укртрансгаз" – транспортує. А "Нафтогаз" – спекулянт, який отримує за дві гривні газ, а продає за дев'ять", – каже депутат.

Депутат також пояснив, скільки насправді кубометрів газу закачано в українські підземні сховища і чому цього запасу не вистачить на опалювальний сезон.

"Нам кажуть, що закачано 19 млрд газу – це газ, який знаходиться у підземних сховищах, не плутайте. Майже 5 мільярдів – "мертвий запас", який ніхто й ніколи не підніме, ще 4 мільярди кубічних газу – приватних і інших структур, які зберігають, а решта – тільки у вересні "Нафтогаз" почав бити тривогу, що невистачає грошей на закачку газу. Якщо вони ("Нафтогаз", – ред.) закачали газ на європейських хабах за 4-5 тисяч, то чому людям пропонують купувати за 17 гривень?", – зазначає Цимбалюк.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: