fbpx
Сьогодні
21:29 13 Жов 2021

Поблизу Зміїного тоне український корабель, - Забродський

В Чорному морі поблизу острова Зміїний зазнає лиха судно розмагнічування ВМС України U-811 "Балта".

Про це повідомив нардеп Михайло Забродський.

Він зазначає, що надзвичайна ситуація на борту судна виникла близько 14 годин тому. За інформацією від військовослужбовців ВМС ЗС України, судно втратило хід і має затопленими щонайменше два відсіки.

"Головним завданням "Балти" за призначенням є проведення спеціальних заходів з метою зменшення власних магнітних полів бойових кораблів та суден забезпечення наших ВМС. Екіпаж судна становить 45 чоловік за штатом. У ВМС України це єдине судно такого призначення", – підкреслив Забродський.

Забродський розповів, що протягом доби спроби застосування для спасіння "Балти" засобів ВМС України і Одеського морського порту не принесли очікуваного результату. На даний момент для рятування судна задіяні морський буксир і патрульні катери. Сьогодні ввечері до виходу в море на рятувальну операцію аврально був підготовлений СРК "Сімферополь", який проходить заводські ходові випробування в Одесі. Разом із екіпажом на борту "Сімферополя" знаходяться фахівці ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

Крім того, метеоумови в районі значно ускладнюють проведення рятувальних дій. Море неспокійне. Швидкість вітру досягає 10 м/с. Висота хвиль – до 2 метрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: