fbpx
Сьогодні
09:53 13 Жов 2021

У Львові будують перший індустріальний парк: у планах тисяча нових робочих місць

English version here

Фото: loda.gov.ua

У Львові урочисто заклали капсулу "Спарроу Парк Львів" – це індустріальний парк, який спорудять у промисловій зоні району Сигнівка.

Про це повідомили у пресслужбі обласної держадаміністрації.

Серед учасників проєкту – представники влади, інвестори та ініціатори створення парку.

Площа парку становить 18,8242 га. Функціональне призначення: машинобудування та металообробка, логістика, легка та харчова промисловість, переробна галузь, деревообробка, поліграфічна галузь та інші.

Метою створення індустріального парку "Спарроу Парк Львів" є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Львова, всього регіону, активізація бізнес-активності, підвищення рівня зайнятості населення, розвиток сучасної виробничої та логістичної інфраструктури.

Орієнтовно на облаштування інфраструктури індустріального парку "Спарроу Парк Львів" потрібно 316 млн грн, на будівництво об'єктів – понад 1,5 мільярда грн інвестиційних коштів.

Фінансуватиме створення та функціонування парку ініціатор, також залучатимуть кошти приватних інвесторів та кредитні ресурси.

У планах створення на території парку приблизно тисячу робочих місць.

Наголошується, що Львівщина є лідером за кількістю зареєстрованих індустріальних парків – 9 із 49 по всій Україні. Зокрема, цьогоріч зареєстрували 2 індустріальних парки – Мостиський та власне "Спарроу Парк Львов".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: