fbpx
Сьогодні
18:46 12 Жов 2021

У НАТО підтримали членство України та ухвалили жорстку антиросійську резолюцію

Парламентська Асамблея НАТО звернулася до урядів інших країн із закликом підтримати зусилля України щодо прискорення вступу в Альянс.

Про це у своїй колонці для "Ліга.нет" пише постійний представник української делегації в ПА Єгор Чернєв.

Також асамблея ухвалила жорстку антиросійську резолюцію з врахуванням усіх важливих правок нашої делегації.

"У резолюції РФ визнана безпосередньою загрозою євроатлантичній безпеці. Її звинувачують у порушенні міжнародного права, агресії проти сусідів, дезінформації, політичних вбивствах, втручанні у вибори та внутрішні справи інших країн, гібридній війні проти Заходу, військових провокаціях, використанні корупції як інструменту у міжнародній політиці та інших злочинах", – пише Чернєв.

ПА НАТО закликає ввести проти Росії додаткові санкції й використати усі доступні дипломатичні та економічні важелі.

"Жодного "бізнесу по-старому" з Росією бути не може — так вирішили делегати", – розповідає представник української делегації.

За словами Чернєва, у новій Стратегічній концепції НАТО потрібно врахувати нові реалії та зосередитися на зміцненні обороноздатності Альянсу й стримуванні РФ.

"Вікно для переговорів залишається відкритим лише для випадку, якщо Росія змінить свою політику та почне дотримуватися норм міжнародного права", – додав він.

Резолюція ПА, пояснює Чернєв, не є документом прямої дії, проте її враховують в штаб-квартирі НАТО та в урядах країн-членів Альянсу.

"Це чергова дипломатична перемога України у війні з Росією", – підсумував Чернєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: