Прокуратура оскаржуватиме запобіжний захід Медведчуку

Прокуратура оскаржуватиме запобіжний захід народному депутатові, який підозрюється у держзраді та сприянні терористам.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За результатами розгляду клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд підтвердив обґрунтованість підозри народному депутату України у державній зраді та вчиненні за попередньою змовою групою осіб сприяння діяльності терористичних організацій.

Проте судом обрано запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи. У зв'язку з цим прокурори будуть оскаржувати його в апеляційному порядку та наполягатимуть на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень", – йдеться у повідомленні.

Прокурори доводитимуть, що такий запобіжний захід необхідний, зважаючи на існуючі ризики щодо можливого переховування підозрюваного, а також його зв'язки з представниками РФ та терористичних організацій.

Наразі у кримінальному проваджені не встановлені всі особи співучасників та не допитано всіх свідків, а частина з них не надає достовірних та повних показань через побоювання впливу на них підозрюваного і його спільників. Окрім того, не врахована тяжкість інкримінованих діянь і наявність у народного депутата підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину у іншому кримінальному провадженні.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва відправив Віктора Медведчука під домашній арешт до 7 грудня.

Як повідомлялося раніше, Віктору Медведчуку було оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Йдеться про зрив контракту з ПАР з постачання вугілля в Україні та укладення відповідних договорів з терористичними формуваннями "ДНР" і "ЛНР".

Відзначимо, що 2 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Медведчуку за підозрою в державній зраді. Його залишили під цілодобовим домашнім арештом.

Свіжі дописи

  • Новини

Відразу тіла трьох чоловіків дістали з Тиси

У прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: у роботу запустили гілку магістрального водогону, по якій подаватимуть воду Кривому Рогу

Компанія "Автомагістраль-Південь" запускає в роботу водогін з річки Інгулець до Південного водосховища, який забезпечуватиме питною… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Дослідження: за останні 20 років у фільмах стало майже на 40% менше відвертих сцен

Кількість сцен сексу в художніх стрічках з 2000 року зменшилася майже на 40%. Це пояснюють… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

На центральному залізничному вокзалі столиці відкрили пункт рекрутингу

Інформаційний пункт рекрутингу до української армії, куди може звернутися людина з будь-якого регіону, відкрили на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Біженцям з України можуть полегшити життя у Швеції: у чому рішення

Уряд Швеції подав пропозицію з метою полегшити життя українським біженцям, запропонувавши можливість швидше зареєструватися та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Європейську нагороду отримав Національний музей Революції Гідності

Директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло отримав європейську нагороду імені Кеннета Гадсона за інституційну… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.