fbpx
Сьогодні
14:38 12 Жов 2021

Україна отримала від ЄС 1,3 млрд євро "ковідної" допомоги: найбільше з партнерів

Європейський Союз для боротьби з пандемією COVID-19 загалом надав Україні пакет допомоги обсягом 190 млн євро та програму макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

Ці суми більші за обсяги допомоги від ЄС будь-якому іншому партнерові, ідеться у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна – ЄС.

"Ми відзначили вдячність українського керівництва та громадян за допомогу ЄС, у тому числі за надання вакцин проти COVID-19. Пакет допомоги обсягом 190 мільйонів євро та програма макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 мільярда євро, які ЄС мобілізував для України з метою подолання пандемії COVID-19 та її соціально-економічних наслідків, значно перевищують обсяги допомоги від ЄС будь-якому іншому партнерові", – зазначається в заяві.

Учасники саміту підтвердили готовність тісно співпрацювати над забезпеченням доступу до вакцин проти COVID-19 в рамках платформи COVAX, у тому числі через Механізм передачі вакцин ЄС, та надання Україні вакцин через нього державами-членами ЄС.

Водночас на саміті привітали прийняття ЄС рішення про сумісність європейського цифрового COVID-сертифіката та українського цифрового сертифіката задля взаємного полегшення пересування людей під час обмежень COVID-19 і визнали досягнення України в цьому контексті.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз. За його підсумками було підписано низку угод.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: