fbpx
Сьогодні
19:54 12 Жов 2021

"Історична подія": у "Слузі народу" оцінили саміт Україна-ЄС

Угода про відкрите авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом буде інтегровано до 2023 року.

Про це сказала в ефірі "Україна 24" депутат від фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

"Україна 30 років має монополізований авіаційний ринок. У пасажира нема таких права, які мають пасажири в Польщі, Литві. Ми розуміємо, що за скасування рейсів у нас так само нема таких прав на відшкодування, безпекові речі не витримуються і звісно, ціна на квитки з Києва до Харкова дорожча ніж Київ – Варшава. Це усе буде інтегровано до 2023 року", – сказала вона.

Також політик зазначила, що в майбутньому Україна може розраховувати на підписання промислового безвізу з країнами ЄС. Згоду на це Європа озвучила ще влітку 2021 року.

"Україна виробляє досить промислової продукції, щоби звільнити її від додаткових сертифікатів і безперешкодно імпортувати продукцію на найбільший ринок ЄС з 8 мільйонами споживачів", – додала Мезенцева.

Крім того, за словами політика, на саміті Україна-ЄС було досягнуто домовленості про те, що Україна стане частиною цифрового ринку Європи.

"Після підписання цього цифрового ринку і цифровізації договорів, українцям більше не потрібно буде подорожувати по світу якщо, наприклад, львів'янин захоче підписати договір на поставку товарів або послуг з Португалії. Тепер це можна зробити онлайн. Такі договори додадуть 7-14% до рівня ВВП", – сказала політик.

Раніше стало відомо, що під час саміту Україна-ЄС, який відбувся у вівторок, 12 жовтня в Києві, Україна підписала Угоду про "відкрите небо" з Євросоюзом.

Угода націлена на те, щоб зрівняти в деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, і як наслідок – знизити ціни на квитки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: