fbpx
Сьогодні
09:27 12 Жов 2021

У Житомирі студентки розробили мобільний додаток для вивчення хімії

English version here

Фото: Інжинірингова школа Noosphere

На базі інжинірингової школи при Поліському національному університеті в Житомирі студентки розробили мобільний додаток для вивчення хімії AR School.

Про це розповіла керівниця науково-технічної лабораторії Інжинірингової школи Noosphere Катерина Молодецька, передає "Укрінформ".

"На жаль, у закладах освіти вивчення природничих дисциплін, зокрема хімії, відбувається без використання необхідного обладнання та реагентів через їх високу вартість. Тому наші студентки запропонували візуалізувати всі процеси та хімічні реакції за допомогою технології доповненої реальності. Таким чином мобільний застосунок AR School дає можливість показувати хімічні речовини, реагенти, їх взаємодію між собою по кожній із тем, яку проходять учні у школі", – зазначила Молодецька.

За її словами, застосунок AR School складається з двох модулів. Перший – це модуль візуалізації хімічних реакцій, а другий включає тестові завдання, методичні матеріали.

"Всі зображення, які використовуються у застосунку, є унікальними. Студентки відкривають підручник хімії, ознайомлюються з навчальним матеріалом, переглядають фото і відео з реагентами та реакціями, а потім самостійно створюють малюнки, після чого поєднують графічний контент із програмною частиною. Кожен реагент представлений у вигляді картки. Шляхом поєднання необхідної кількості карток і реагентів ми маємо можливість бачити хімічну реакцію", – додала керівниця науково-технічної лабораторії Інжинірингової школи Noosphere.

Додаток AR School орієнтований на програму з хімії, затверджену Міністерством освіти і науки. Його розробниці постійно спілкуються з учителями хімії, які працюють у школі й обов'язково враховують їхні побажання.

Наразі студентки працюють над програмою з хімії для 10-11 класів. Вони мають намір опрацювати весь навчальний матеріал з курсу хімії.

"Після того, як авторки опрацюють один навчальний рік з курсу хімії, додаток передадуть у користування школі, аби отримати відгуки від вчителів та учнів, які допоможуть його вдосконалити", – наголосила Молодецька.

Над розробкою застосунку AR School працюють студентки Поліського національного університету Марія Вакуленко, Ольга та Ірина Миненко.

Наразі їхня розробка потрапила до півфіналу конкурсу стартап-проєктів у галузі інформаційних технологій IT_EUREKA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: