fbpx
Сьогодні
16:12 12 Жов 2021

Шмигаль подякував ЄС за виділення другого траншу допомоги у 600 млн євро

English version here

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу за виділення другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Про це Шмигаль сказав під час виступу на 23-му Саміті Україна — Європейський Союз, передає Урядовий портал.

"Ми дуже цінуємо підтримку ЄС у цей складний час трансформацій в Україні, які відбуваються на тлі викликів, спричинених пандемією, а також агресії з боку Російської Федерації", — відзначив Прем'єр-міністр України.

Шмигаль заявив, що євроінтеграція для України є цивілізаційним вибором, та підкреслив, що співпраця з ЄС та міжнародними фінансовими організаціями — важливий індикатор правильного вектору руху нашої держави.

"Євроінтеграція для України — це цивілізаційний вибір та водночас дуже практичний інструмент, який дозволяє імплементувати найкращі європейські правила та практики, які напрацьовувалися роками", — зазначив Прем'єр.

Шмигаль зауважив, що пріоритетом уряду залишається робота в напрямку інтеграції найкращих європейських практик в межах так званих п'яти безвізів: митного, авіаційного, цифрового, енергетичного й промислового.

Прем'єр-міністр висловив сподівання, що результати 23-го Саміту стануть важливим сигналом зміцнення двостороннього партнерства та продемонструють готовність рухатися далі з реалізації амбітного порядку денного відносин Україна — ЄС.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: