fbpx
Сьогодні
17:35 11 Жов 2021

Україна укладе нові домовленості з ЄС: у Кабміні розповіли деталі

English version here

Про що говоритимуть на саміті "Україна-ЄС" розповіла віцепрем'єрка з євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Про це пише "Україна 24".

"Щороку на найвищому політичному рівні у нас вже є така традиція — домовлятися про якісь значні речі. Минулого року ми домовилися про перегляд угоди про асоціацію, що в першу чергу буде сприяти розвитку малого і середнього бізнесу — підприємства отримають більше доступу на ринки Європейського союзу.

Цього року ми відкриваємо європейське небо для України. Після підписання угоди про єдиний авіаційний простір ми будемо мати дешеві квитки, високу конкуренцію на ринку і сервіс, як у багатьох європейських країнах. Крім того, наші вчені, креативна індустрія, культурна сфера отримають доступ до європейських ресурсів, виставок, наукових програм. Це фактично культурний і науковий безвіз", — сказала вона.

Також віцепрем'єрка розповіла, які важливі теми також будуть обговорюватися на саміті.

"Також ми будемо говорити про енергетичну безпеку не тільки України, а і Європи, боротьбі з континентальної газовою війною, розпочатою Російською Федерацією шляхом реалізації проєкту "Північний потік-2″, і вперше будемо обговорювати питання синхронізації систем передачі електроенергії", — сказала вона.

Раніше повідомлялося, що на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 12 жовтня, планується підписання довгоочікуваної угоди про "відкрите небо". 28 червня Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, в тому числі України, Угоди про спільний авіаційний простір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: